Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

LA'JOS

LA'JOS
Októberben megnyílt életünk első üzlete a LA'JOS concept store...

Tavaly decembertől az Andrássy úton egy első emeleti showroom adott otthont az ékszereinknek, de gyorsan kiderült számunkra, hogy nem ez a legmegfelelőbb hely egy viszonylag új és még ismeretlen márka számára. Nagyon szerettük azt a helyet is, rengeteg új emberrel találkoztunk és mondhatjuk, hogy több barátság is született, de sajnos az előnytelen elhelyezkedése végett kevesebb látogató tért be hozzánk, mint szerettük volna. Próbáltunk rendezvényeket szervezni, hogy minél többen megismerjétek a helyet, de egy lakóházban sok akadályba ütközik az ember, ha egy 100 négyzetméteres showroom-ba próbál 50 embert bepréselni. A lakóknak sem voltunk a kedvencei ilyenkor, ez egy nagyon csöndes, többségében idősek laktak ház, akik nem szoktak hozzá a folyamatos tömeghez, az átjáróházhoz. Nehéz volt megoldani, hogy mindig minden rendben menjen, ne zavarjuk a lakókat, de a vendégeink is felhőtlenül jól érezzék magukat. Ezért és még sok más ok miatt döntöttünk úgy tehát, hogy költözni fogunk. Nagy szerencsénkre pont megüresedett egy utcafrontos kis üzlet, ami előttünk is hasonló designer boltként működött, így sok gondolkodás nélkül kb. azonnal lecsaptunk rá. Az eredeti terv az volt, hogy szeptemberrel már nyitunk, de a felújítás elhúzódott, így átcsúsztunk októberre.

                                                                                    

 A hivatalos megnyitót október 25-re lőttük be.

Nade, mivel a bejegyzés címe nem a múlt, hanem LA’JOS, most bemutatom nektek az új helyünket! Ez egy öt tervezőnek helyet adó picike kis üzlethelyiség Budán a Vár alatt. Megtartottuk az „egységben az erő” szlogenünket és összeálltunk, hogy egy remek kis helyet hozzunk létre. A változatosság jegyében, ruha, táska, ékszer és home decor is megtalálható nálunk. A MEtime Showroom Andrássy-ból négyen fogtunk össze: Csipkelengye, Delka Bag, L’arbre Design és a Tia Design. Az új csapattag pedig nem más, mint a szintén frissen alakult McMillan Studio.

Fontos szempont volt a sokszínűség mellett, hogy akikkel megosztjuk az új helyünket, emberileg is passzoljunk egymáshoz. Demokráciában működik a LA’JOS, így elengedhetetlen volt, hogy ne csak azt nézzük, mennyire szépek a termékek, hanem, hogy mennyire passzolnak az elképzeléseink a tervezőkkel. Fontos volt, hogy közös célunk legyen, hasonló megoldási tervekkel és egyet értsünk mindenben, vagy legalábbis a legtöbb dologban :) Úgy érezzük, hogy sikerült egy tökéletes csapatot összeállítani és így, újult erővel tudunk dolgozni a jövőn. Rengeteg tervünk van, amik még mind megvalósításra várnak, de úgy gondoljuk, hogy ezzel az új csapattal nem lesz akadály, amit le ne tudnánk győzni! Az üzlet amellett, hogy szuper termékeknek ad otthont, egy plusz szolgáltatással is bővült, ugyanis a fiúk teljesen birtokba vették a galériát, berendeztek egy kis varrodát, aminek köszönhetően, itt azonnal át tudják alakítani a ruhákat, ha egy picit hosszú pl. a nadrág nem kell heteket várni, hogy megigazítsák, hanem azonnal nekilátnak és már vihető is a tökéletesen passzoló darab, amennyiben nagyobb átalakítást igényel a dolog, úgy leveszik a méretet itt helyben, átbeszélik az igényeket, kisebb-nagyobb változtatások is kérhetőek és ezt itt nálunk, mind egy helyen! Nagyon szuper dolognak tartom azt is, hogy személyesen a tervezőkkel tudtok találkozni nálunk, ugyanis nincs alkalmazottunk, hanem mi várunk titeket, így sokkal jobban tudunk segíteni, lelkesebben beszélünk a márkákról, bármi kérdésetek van, arra biztos első kézből kaptok választ.

 

Biztos sokatokban felmerült a kérdés, hogy mégis honnan kapta az üzletünk a LA’JOS nevet?! :D

Először a szokásos fancy angol kifejezésekkel próbálkoztunk, mint mindenki más, aztán rájöttünk, hogy nem vagyunk mindenki más és Magyarországon miért is kell, hogy mindenáron angol neve legyen egy üzletnek?!  Elkezdtünk játszani a tervezők neveivel, Levente, Adél, Adri, Judit stb. Ebből viccesen megszületett egy LAJA, na, ha már LAJA, akkor miért nem Lajos? Lajos? Hú hát ez nem biztos, hogy egy tökéletes név egy designer boltnak, de aztán végül úgy döntöttünk, hogy mégis. Azért, hogy beletegyünk egy kis csavart, kapott egy aposztrófot, így lett végül LA’JOS. Sokáig csak magunk között hívtuk így és terveztük, hogy persze nyitásra átkereszteljük valami értelmesebbre, de annyira megszerettük, hogy megtartottuk. Emellett utánanéztünk, hogy I. Lajos király volt, aki a székhelyét Visegrádról Budára költöztette, mint, ahogy mi is tettünk az Andrássy útról, na így már egyértelmű volt, hogy ezt a nevet nekünk találták ki. Aztán, ha már Lajos, akkor a logónak is ezt a vonalat kell követni, így született meg a bajuszos Lajos!

Úgyhogy ne feledjétek „bajuszos Lajos” mindenkit vár szeretettel szerdától- szombatig (egyelőre próba nyitva tartással). :)