Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A fa és gyanta gyönyörű párosítása

"Két fél egy egész! Igaz ez a házasságnál és sokszor az alkotói munkánál is:) Barbara és Levente különleges gyűrűket készítenek a fa és a gyanta párosításával. Mindegyik darab meseszép és teljesen egyedi!"

Bánhidi Dóra

 

"A L’arbre Design még csak idén februárjában alakult márka. A házaspár eredeti terve home dekor készítése volt, fából és műgyantából, az ékszer készítés úgymond ennek az előfutára. Komlós Barbara a BME Ipari termék-és formatervező szakán tanulta a szakmát, férje Gőgh Levente szintén a BME hallgatója volt. Mind a ketten régóta érdeklődnek a kézművesség iránt, Levente több éve modellezik, különböző szobrokat készít agyagból és más egyéb anyagokból, Barbara pedig a fa szerelmese már gyerekkora óta.

A l’arbre név az anyaghasználatra utalva a francia „fa” szóból ered. A gyűrűk alapját minden esetben egy különleges egzotikus fa adja. A fára ékszergyanta kerül ezután, ami gondos megmunkálással (színezés, csiszolás, polírozás) a végső formáját adja a gyűrűnek. Létezik a világon már ez a technika, de Európában csak ők készítenek ilyen gyűrűket, és gondosan figyelnek rá, hogy mások legyenek a már piacon lévő gyűrűktől. 

"A gyűrűket 100%-ban Levi készíti. Először a fát kell kialakítani a megfelelő formára (pl."erdős" gyűrűnél, először eltöri a fát, majd fogóval megtépkedi, hogy a megfelelő felületet kapja.), ezután kerül rá a műgyanta, amit utána formára csiszol több lépésben végül pedig polírozza. Ez egy nagyon hosszadalmas és bonyolult folyamat, mondhatni férfimunka. Egy gyűrűn a kiindulástól a végső formáig kb. egy hetet dolgozik." - meséli Barbi. 

" Én intézem eközben a marketinget, a fotózást, a Facebook és Instagram kezelését, emellett a tervezésben segítek, ötletelek, rajzolok, ő pedig megvalósít:) "

 

http://pandarte.blog.hu/2017/05/29/a_fa_es_a_gyanta_gyonyoru_parositasa

Tartalomhoz tartozó címkék: #Minta címke